perjantai 11. joulukuuta 2015

Luukku 11: DIY Snow Globe

Tarina
Lahjojen avaamista jatkettiin taas pullonpyörityksellä. Pullo osoitti Applejackia. Applejack katseli pitkään lahjojaan ja valitsi sinisen paketin jossa oli violetti nauha. Hän avasi paketin ja siellä oli pieni lasipallo. "M-mikä tämä on?" Applejack kysyi ihmetellen. "Taas joku Twilightin keksintö." Spike sanoi. Twilight katsoi häntä tuimasti ja sanoi sitten Appleajackille "Ravista sitä ja katso!" Applejack ravisti palloa ja katsoi sitä. Lumihiutaleet leijailivat pallossa ja keskellä näkyi selvästi rivissä Fluttershy, Rainbow Dash, Applejack, Pinkie Pie, Twilight, Rarity ja Spike. "Woow! Se on kaunis!" Applejack sanoi. "Ihana!" sanoi Fluttershy. "Miksi minä saan aina lahjaksi kirjan Twilightilta toisin kuin muut.." Spike mutisi.

Eli siis tänään DIY-aiheena on snow globe, eli siis sellainen pallo jossa leijuu lumihiutaleet kun sitä ravistaa. :D (Sillä ei kai ole virallista suomenkielistä nimeä) Tässä minun versiossani ei käytetä kuitenkaan vettä (sillä glitterin ja suolan tarkoitus on olla lumihanki), mutta sitäkin voi toki käyttää, kunhan muistaa olla laittamatta suolaa, sillä se sulaa veteen. :D

Snow Globe:
Vaikeustaso: ♥︎♥︎

Tarvitset:
- Lasipurkin
- Ponin (Blind Bag Poni sopii hyvin)
- Kaksi pullonkorkkia
- Helmiä
- Valkoinen askartelupallo
- Sivellin
- Akryylimaalia
- Glitter kynsilakkaa
- Glitteriä
- Suolaa
- Liimaa
- (Teippiä)
- (Tarroja)




1. Lakkaa lasipurkin pohja glitter kynsilakalla. (Kuva 1) Huom. Kannattaa tehdä ulkona tai ainakin tuulettaa sen jälkeen sillä haju on hirveä! 

2. Kun olet lakannut pohjan, ripottele päälle suolaa (enemmän reunoihin). Vie purkki ulos tai parvekkeelle tuulettumaan, toistan: haju on oikeasti järkyttävä!

3. Liimaa poni kahden pullonkorkin päälle niin, että etujalat ovat toisen korkin päällä ja takajalat toisen. (Kuva 3)

4. Kun liima on kuivunut, liimaa pullonkorkit kiinni lasipurkin kanteen. Jos poni ei pysy senkään jälkeen kun liima on kuivunut, käytä teippiä. Liimaa viereen askartelupallo, joka toimii siis lumipallona. :D


5. Hae lasipurkki ulkoa ja maalaa valkoisella töpöttäen huurretta purkin sisäpuolelle. Laita vain vähän siveltimellä ja loput sormella. Jos maalia tuli liikaa, hankaa sitä pois sormella. 

6. Kun maali on kuivunut, laita sisään haluamasi määrä suolaa ja glitteriä.

7. Laita varovasti vaakatasossa kansi kiinni purkkiin. 

7 kommenttia:

  1. Miten saat aina näin hyviä ideoita?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin vaan mitkä olis kivoja ja aika helppoja DIY-juttuja :DD

      Poista
  2. Mä oon sanonu noita ihan vain lumisadepalloiks :D

    VastaaPoista
  3. Mulle tuli joku häiriö ku ajattelin et "eiks se oo lumipallo?" XD

    VastaaPoista
  4. Mulle tuli joku häiriö ku ajattelin et "eiks se oo lumipallo?" XD

    VastaaPoista

Cute Blue Flying Butterfly